Zubáč s feniklom a pomarančovým maslom

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Kombinácia ryby s pomarančom je sama osebe originálna, ale s feniklom je to ešte o triedu lepšia pochúťka.“

Ingrediencie

1
fenikel
2
pomaranče Zelovoc
1
čili paprička
600 g
zubáča s kožou
4 PL
masla Tradičná kvalita
čierne korenie Dobrá cena
soľ
baby špenát
1
strúčik cesnaku alebo medvedí cesnak
2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita

Postup

  1. Fenikel nakrájame na plátky. Vňať si odložíme bokom. Z pomaranča ostrúhame kôru, zvyšok ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Druhý pomaranč odšťavíme. Cesnak pokrájame na tenké plátky a čili papričku na tenké kolieska.
  2. Na panvici rozpálime olej. Orestujeme fenikel, osolíme a okoreníme. Pridáme čili, cesnak, kúsky pomaranča aj špenátové listy a ihneď zložíme z ohňa.
  3. Filety zubáča opečieme na masle. Začíname stranou s kožou, po 3 minútach obrátime a dopečieme ešte 1 minútu. Rybu odložíme na teplé miesto a na panvicu pridáme zvyšné maslo, pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu a necháme prevariť.
  4. Filety vrátime do panvice, rýchlo obrátime v pomarančovom masle a servírujeme s opečeným feniklom a ozdobené feniklovou vňaťou.