Žĺtkové rezy

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Sladký, chutný a rýchly koláč ktorý zvládne každá gazdinka! Upečte si ešte dnes tradičné žĺtkové rezy.“

Ingrediencie

250 g
masla
250 g
práškového cukru
150 g
polohrubej múky
250 g
mletých orechov
6
bielkov
1 bal.
prášku do pečiva
6
žĺtkov
200 g
práškového cukru

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom dopenista, potom pridáme mleté orechy a postupne aj preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Opatrne ich po častiach zapracujeme do cesta. Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme doňho cesto a pečieme pri 180 °C asi 25 až 30 minút.
  3. Polevu vymiešame dohladka zo žĺtkov a práškového cukru. Keď je koláč ešte horúci, vylejeme naňho polevu a koláč dáme ešte do teplej vypnutej a pootvorenej rúry dosušiť. Hotový koláč krájame opatrne, tak aby poleva čo najmenej popraskala.