„Všetky dobroty v jednom hrnci. To môže byť iba výborná polievka.“
Ingrediencie
300 g
kvaky alebo kalerábu
300 g
zemiakov
1
mrkva
1
petržlen
kúsok zeleru a póru
2
cibule
2 PL
masla
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
bobkový list
2 nožičky
neúdenej klobásy
majorán alebo
čerstvá petržlenová vňať
1,5 l
zeleninového
alebo mäsového vývaru
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky, očistenú cibuľu nakrájame nadrobno.
Na masle opečieme cibuľu, pridáme zeleninu, dochutíme soľou, korením aj muškátovým orieškom. Všetko zalejeme vývarom, pridáme bobkový list aj neúdené klobásky.
Privedieme do varu, zmiernime oheň a varíme asi pol hodiny. Potom odstránime bobkový list, klobásky nakrájame na kolieska. Do jednohrnčáka pridáme ešte nasekaný majorán alebo petržlenovú vňať.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM