Zimný jednohrnčák (Eintopf)

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

Ingrediencie

300 g
kvaky alebo kalerábu
300 g
zemiakov
1
mrkva
1
petržlen
kúsok zeleru a póru
2
cibule
2 PL
masla
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
bobkový list
2 nožičky
neúdenej klobásy
majorán alebo
čerstvá petržlenová vňať
1,5 l
zeleninového
alebo mäsového vývaru

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky, očistenú cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Na masle opečieme cibuľu, pridáme zeleninu, dochutíme soľou, korením aj muškátovým orieškom. Všetko zalejeme vývarom, pridáme bobkový list aj neúdené klobásky.
  3. Privedieme do varu, zmiernime oheň a varíme asi pol hodiny. Potom odstránime bobkový list, klobásky nakrájame na kolieska. Do jednohrnčáka pridáme ešte nasekaný majorán alebo petržlenovú vňať.