„Zemplínska overená klasika, ktorú ocenia všetci hladoši aj mäsožravci.“
Ingrediencie
biela kapusta
500 g
bravčového pliecka
250 g
ryže
2
konzervy paradajkového
pretlaku
1
vajce
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
cesnak
olej
Postup
Kapustu očistíme, vrchné listy a hlúb odstránime. Rozdelíme na jednotlivé listy a dáme krátko povariť do vriacej vody.
Očistené mäso pokrájame, pomelieme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji speníme cibuľu, pridáme papriku, premiešame a odstavíme.
V mise spojíme mleté mäso, premytú scedenú ryžu, cibuľu na paprike, prelisovaný cesnak, dochutíme soľou, pridáme trochu paradajkového pretlaku, vajce a všetko poriadne premiešame.
Zmesou plníme kapustné listy a zvinieme ich do batôžkov.
Do hrnca dáme vrchné kapustné listy, poukladáme zvinuté holúbky, zalejeme vodou, pridáme ešte paradajkový pretlak a varíme asi hodinu.
Podávanie
Uvarené holúbky podávame s chlebom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM