Zemplínske holúbky

Náročnosť
120min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Zemplínska overená klasika, ktorú ocenia všetci hladoši aj mäsožravci.“

Ingrediencie

biela kapusta
500 g
bravčového pliecka
250 g
ryže
2
konzervy paradajkového
pretlaku
1
vajce
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
cesnak
olej

Postup

  1. Kapustu očistíme, vrchné listy a hlúb odstránime. Rozdelíme na jednotlivé listy a dáme krátko povariť do vriacej vody.
  2. Očistené mäso pokrájame, pomelieme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji speníme cibuľu, pridáme papriku, premiešame a odstavíme.
  3. V mise spojíme mleté mäso, premytú scedenú ryžu, cibuľu na paprike, prelisovaný cesnak, dochutíme soľou, pridáme trochu paradajkového pretlaku, vajce a všetko poriadne premiešame.
  4. Zmesou plníme kapustné listy a zvinieme ich do batôžkov.
  5. Do hrnca dáme vrchné kapustné listy, poukladáme zvinuté holúbky, zalejeme vodou, pridáme ešte paradajkový pretlak a varíme asi hodinu.

Podávanie

Uvarené holúbky podávame s chlebom.