„Zdravší variant zemiakového šalátu, ktorý chutí výborne? Oravský zemiakový šalát!“
Ingrediencie
800 g
malých zemiakov
soľ
2 až 3
cibule
150 g
kyslých uhoriek
5 PL
octu
2 PL
cukru
2 PL
oleja
mleté čierne korenie
Postup
Umyté zemiaky v šupke uvaríme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Kyslé uhorky nakrájame na plátky.
Cibuľu povaríme s vodou, octom, soľou a s trochou cukru. Necháme zovrieť a odstavíme.
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Pridáme k nim uhorky, vývar s cibuľou a dochutíme ešte korením. Pridáme olej, premiešame a necháme odležať.
Podávanie
Podávame k rybe.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM