Zemiakový šalát bez majonézy (Orava)

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Zdravší variant zemiakového šalátu, ktorý chutí výborne? Oravský zemiakový šalát!“

Ingrediencie

800 g
malých zemiakov
soľ
2 až 3
cibule
150 g
kyslých uhoriek
5 PL
octu
2 PL
cukru
2 PL
oleja
mleté čierne korenie

Postup

  1. Umyté zemiaky v šupke uvaríme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Kyslé uhorky nakrájame na plátky.
  2. Cibuľu povaríme s vodou, octom, soľou a s trochou cukru. Necháme zovrieť a odstavíme.
  3. Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Pridáme k nim uhorky, vývar s cibuľou a dochutíme ešte korením. Pridáme olej, premiešame a necháme odležať.

Podávanie

Podávame k rybe.