Zemiakovo-pórová polievka s krutónmi

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Jednoduchá polievka, ktorú zvládne pripraviť každá gazdinka.“

Ingrediencie

1
pór
500 g
zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
100 g
slaniny
2 strúčiky
cesnaku
1 téglik
smotany na varenie
4 plátky
toastového chleba
100 g
strúhaného syra
maslo na opekanie

Postup

  1. Pór nakrájame na kolieska, slaninu nadrobno. Najprv opečieme na troche masla slaninu, a keď ešte pustí tuk, pridáme nakrájaný pór. Dochutíme soľou a korením, podlejeme vodou a pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky.
  2. Do polievky prelisujeme cesnak a varíme do zmäknutia asi 30 minút. Potom primiešame smotanu na varenie a na veľmi miernom ohni ešte povaríme. Polievku rozmixujeme a podľa chuti ešte doplníme soľou a korením.
  3. Toastový chlieb potrieme maslom, nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Ešte zahorúca posypeme strúhaným syrom a podávame k polievke.