Zemiakovo-cviklový šalát

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Šaláty máme veľmi radi a vy si isto obľúbite aj tento, pečený so sviežim dipom.“

Ingrediencie

500 g
čerstvej
alebo zaváranej cvikly
1 kg
zemiakov
olej
rasca
80 g
nakladaného chrenu
1 téglik
kyslej smotany
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
octu
1 PL
medu

Postup

  1. Očistené zemiaky a cviklu nakrájame na mesiačiky alebo kolieska, premiešame s trochou oleja a rasce a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme soľou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.
  2. Upečené necháme trochu vychladnúť. Presypeme do misy, pridáme ešte trochu oleja, soľ, korenie aj citrónovú šťavu.
  3. Chren zmiešame s kyslou smotanou a môžeme vmiešať do šalátu alebo podávame zvlášť.