„Šaláty máme veľmi radi a vy si isto obľúbite aj tento, pečený so sviežim dipom.“
Ingrediencie
500 g
čerstvej
alebo zaváranej cvikly
1 kg
zemiakov
olej
rasca
80 g
nakladaného chrenu
1 téglik
kyslej smotany
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
octu
1 PL
medu
Postup
Očistené zemiaky a cviklu nakrájame na mesiačiky alebo kolieska, premiešame s trochou oleja a rasce a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme soľou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.
Upečené necháme trochu vychladnúť. Presypeme do misy, pridáme ešte trochu oleja, soľ, korenie aj citrónovú šťavu.
Chren zmiešame s kyslou smotanou a môžeme vmiešať do šalátu alebo podávame zvlášť.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM