Zemiakové knedle plnené čerešňami

Náročnosť
50min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Ak už budete mať dosť slaných jedál, na tieto knedle sa určite môžete tešiť. Vymeňte obvyklé palacinky za túto mňamku.“

Ingrediencie

400 g
zemiakov
150 g
hrubej múky
50 g
práškového cukru
1
vajce
soľ
250 g
čerešní
250 g
tvarohu
práškový cukor
maslo na poliatie

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme a zomelieme alebo postrúhame. Pridáme preosiatu múku, cukor, vajce, soľ a vymiesime hladké cesto, z ktorého na pomúčenej doske vytvoríme tenký valec.
  2. Valec pokrájame na rovnako veľké kúsky, do každého vtlačíme čerešňu a vyformujeme guľku. Pripravené guľky varíme vo väčšom množstve vody so štipkou soli približne 6 až 8 minút.
  3. Uvarené a odkvapkané guľky posypeme tvarohom, cukrom a polejeme roztopeným maslom.