Zemiakové fašírky s červenou kapustou

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

Ingrediencie

1
hlávka červenej kapusty
2
jablká
2
červené cibule
2 PL
masla
soľ
100 ml
červeného vína
vývar na podliatie
3
borievky
2
lyžice cukru
trocha octu na dochutenie
ríbezľový lekvár
alebo brusnicový kompót

Fašírky

800 g
zemiakov
2
vajcia
100 g
termizovaného tvarohu
muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie
maslo na opekanie

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistenú kapustu nakrájame na jemné rezance. Olúpané očistené jablká nastrúhame nahrubo. Olúpanú cibuľu prekrojíme a polovičky nakrájame na plátky.
  2. V hrnci na masle opečieme kapustu, jablká a cibuľu, dochutíme soľou, cukrom, octom a podlejeme vínom aj vývarom. Pridáme borievky, hrniec zakryjeme a dusíme asi 15 minút. Potom doplníme lekvár alebo kompót a dusíme domäkka.
  3. Uvarené olúpané zemiaky prelisujeme a spojíme s tvarohom a vajcom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Zo zmesi formujeme fašírky a dozlatista ich opečieme na masle.

Podávanie

Fašírky podávame s dusenou červenou kapustou.