„Chrumkavé fašírky na kapuste, ktorá svojou chuťou nikdy nesklame. Určite vám recept bude chutiť.“
Ingrediencie
1
hlávka červenej kapusty
2
jablká
2
červené cibule
2 PL
masla
soľ
100 ml
červeného vína
vývar na podliatie
3
borievky
2
lyžice cukru
trocha octu na dochutenie
ríbezľový lekvár
alebo brusnicový kompót
Fašírky
800 g
zemiakov
2
vajcia
100 g
termizovaného tvarohu
muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie
maslo na opekanie
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, očistenú kapustu nakrájame na jemné rezance. Olúpané očistené jablká nastrúhame nahrubo. Olúpanú cibuľu prekrojíme a polovičky nakrájame na plátky.
V hrnci na masle opečieme kapustu, jablká a cibuľu, dochutíme soľou, cukrom, octom a podlejeme vínom aj vývarom. Pridáme borievky, hrniec zakryjeme a dusíme asi 15 minút. Potom doplníme lekvár alebo kompót a dusíme domäkka.
Uvarené olúpané zemiaky prelisujeme a spojíme s tvarohom a vajcom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Zo zmesi formujeme fašírky a dozlatista ich opečieme na masle.
Podávanie
Fašírky podávame s dusenou červenou kapustou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM