Zemiaková haruľa

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Chrumkavá, chutná a sýta. Mňam! “

Ingrediencie

1,5 kg
zemiakov
80 g
hladkej múky
60 g
slaniny
60 g
masti
soľ
4
strúčiky cesnaku
(podľa chuti aj viac)
1
cibuľa
majorán
mleté čierne korenie

Postup

  1. Očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán.
  2. Slaninu nakrájame a rozpražíme, potom na nej opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme k zemiakom.
  3. Doplníme múkou a pripravené cesto dáme na dobre vymastený pekáč alebo plech.
  4. Haruľu pečieme v rozohriatej rúre (200 °C) dozlatista asi 30 až 45 minút.