Zelerový šalát

Náročnosť
10min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Netradičný sladko-slaný zelerový šalát s vlašskými orechmi vás príjemne prekvapí lahodnou chuťou a jednoduchou prípravou.“

Ingrediencie

1
fľaša sterilizovaného zeleru
1
malá fľaška majonézy
soľ
mleté čierne korenie
vlašské orechy
3
jablká

Postup

  1. Jablká ošúpeme, dve z nich nastrúhame, jedno nakrájame na malé kocky.
  2. Do väčšej misky dáme zeler s nastrúhanými jablkami, všetko premiešame s majonézou, osolíme, okoreníme.
  3. Pridáme vlašské orechy a jablko nakrájané na kocky.

Podávanie

Šalát môžeme podávať s hriankami a je aj skvelou prílohou k pečenému mäsu.

Tipy a triky

Vedeli ste? ...

Zobraziť všetky tipy a triky

Ocot

  • Zbaví vás škvŕn na koberci. 2 lyžice soli rozmiešajte v polovici šálky octu, touto zmesou vyčistite.
  • Odstráni mastnotu z rúry aj variča
  • Vyčistí vodný kameň v rýchlovarnej kanvici. Pár lyžíc octu zrieďte s vodou, nalejte do kanvice a nechajte 15 minúť odstáť.
  • Stabilizuje farby pri praní. Pridajte pohár octu do práčky vždy, keď periete farebnú bielizeň.