Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Zemiaky s kyslou kapustou sú slovenská klasika. Skúste ich dnes ale zapiecť podľa nášho receptu.“

Ingrediencie

1 kg
uvarených zemiakov
1
cibuľa
2 až 3
strúčiky cesnaku
1 kg
kyslej kapusty
250 g
slaniny
soľ
rasca
tuk na vymastenie pekáča

Postup

  1. Slaninu a cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Slaninu na panvici restujeme dozlatista, potom pridáme cibuľu. Dochutíme rascou a soľou.
  2. Kyslú kapustu navrstvíme do vymasteného pekáča.
  3. Na kapustu vysypeme opečenú slaninu a cesnak nakrájaný na plátky. Nakoniec nastrúhame uvarené zemiaky na hrubšom strúhadle.
  4. Dosolíme a navrch môžeme poukladať zvyšných pár plátkov slaniny. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 35 minút.