„Zemiaky s kyslou kapustou sú slovenská klasika. Skúste ich dnes ale zapiecť podľa nášho receptu.“
Ingrediencie
1 kg
uvarených zemiakov
1
cibuľa
2 až 3
strúčiky cesnaku
1 kg
kyslej kapusty
250 g
slaniny
soľ
rasca
tuk na vymastenie pekáča
Postup
Slaninu a cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Slaninu na panvici restujeme dozlatista, potom pridáme cibuľu. Dochutíme rascou a soľou.
Kyslú kapustu navrstvíme do vymasteného pekáča.
Na kapustu vysypeme opečenú slaninu a cesnak nakrájaný na plátky. Nakoniec nastrúhame uvarené zemiaky na hrubšom strúhadle.
Dosolíme a navrch môžeme poukladať zvyšných pár plátkov slaniny. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 35 minút.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM