„Sladká dobrota pre najmenších alebo dezert pre dospelých? Tak či tak, stoja za to!“
Ingrediencie
500 ml
mlieka
2
vajcia
240 g
polohrubej múky
1 PL
kryštálového cukru
olej na opekanie
soľ
Plnka
500 g
tučného tvarohu
1
vajce
nastrúhaná citrónová
kôra z 1/2 umytého citróna
1 bal.
vanilínového cukru
Postup
Mlieko, celé vajcia, preosiatu múku, cukor a štipku soli vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme pár minút odležať a opäť premiešame.
Na olejom pomastenej horúcej panvici upečieme z cesta tenké palacinky.
Plnku urobíme zo zmesi tvarohu, vajíčka, cukru, vanilínového cukru a nastrúhanej citrónovej kôry.
Palacinky potrieme plnkou, môžeme zrolovať a poukladať do maslom vymastenej hranatej zapekacej misy tesne vedľa seba alebo ich môžeme naplniť a poukladať do vymastenej mafinovej formy.
Rúru vyhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Palacinky vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 25 minút do zlatohneda. Hotové palacinky posypeme práškovým cukrom a dozdobíme podľa chuti čerstvým ovocím. Môžeme podávať aj s ovocnou omáčkou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM