Zapečená plnená hruška

Náročnosť
55min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Nie každý dezert musí obsahovať cesto.“

Ingrediencie

2
hrušky
1 PL
bazového sirupu
6 PL
hnedého cukru
1
badián
120 g
vlašských orechov
1 PL
masla Tradičná kvalita
50 ml
mlieka Mamičkine dobroty
práškový cukor na posypanie
8 PL
šípkového lekváru

Postup

  1. Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jadrovníky. V malom kastróle ich asi 15 minút varíme na miernom ohni s bazovým sirupom, 4 lyžicami hnedého cukru a badiánom.
  2. Orechy krátko opečieme na masle s 2 lyžicami hnedého cukru, postupne zalievame mliekom a varíme hustú plnku.
  3. Hrušky vyberieme z kastróla, naplníme, posypeme práškovým cukrom a zapekáme v rúre zapnutej iba na vrchný ohrev, kým cukor neskaramelizuje.
  4. Šípkový lekvár rozriedime podľa potreby omáčkou, v ktorej sa varili hrušky a povaríme hustejšiu omáčku.