Vyprážaný teľací rezeň

so zemiakmi

Náročnosť
35min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Overená klasika vhodná nielen na nedeľný obed.“

Ingrediencie

400 g
teľacieho mäsa zo stehna
soľ
3
vajcia
približne 150 g
hladkej múky
olej (na vyprážanie)
20 g
masla
1
citrón

Postup

  1. Mäso umyjeme, usušíme a odblaníme. Potom ho nakrájame na rezne, naklepeme a jemne osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené mäso máme pripravené na vyprážanie.
  2. Vajcia rozšľaháme a osolíme. Pripravené rezne obalíme najprv v múke a potom v rozšľahaných vajciach. Pomaly ich vypražíme na horúcom oleji z oboch strán. Počas vyprážania môžeme pre chuť pridať kúsok masla (stačí malý).
  3. Pred podávaním rezne pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme štvrtinkami dobre umytého citróna.

Podávanie

K mäsu podávame zemiaky s petržlenovou vňaťou alebo zeleninový šalát.