Vyprážaný rezeň plnený syrom

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Rozmýšľate, čo navariť cez víkend? Rezeň plnený syrom a zemiaková kaša – to je to pravé.“

Ingrediencie

400 g
bravčového mäsa
soľ
80 g
syra eidam
40 g
hladkej múky
2
vajcia
40 g
strúhanky
olej na vyprážanie

Postup

  1. Bravčové mäso nakrájame na 4 rezne, naklepeme ich a osolíme.
  2. Na každý plát dáme kus syra eidam (môžeme ho aj nahrubo nastrúhať) a plát preložíme ako kapsu.
  3. Naplnené rezne obalíme najprv v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a na záver v strúhanke.
  4. Pripravené rezne vyprážame v horúcom oleji a potom z nich papierovými obrúskami odsajeme prebytočný tuk. Rezne podávame podľa chuti so zemiakovou kašou, zemiakovým šalátom alebo len s čerstvou či dusenou zeleninou.