Vyprážaný kapor v syrovej strúhanke

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Kapor vo sviatočnom menu nesmie chýbať. Skúste ho ale tentoraz vypražiť v syrovej strúhanke.“

Ingrediencie

800 g
podkovičiek z kapra
mlieko
1 strúčik
cesnaku
hladká múka
2
vajcia
strúhanka
50 g
strúhaného tvrdého syra
olej na vyprážanie

Postup

  1. Očistené podkovičky z kapra dáme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať, potom vyberieme a osušíme.
  2. Vajcia rozšľaháme a pridáme do nich prelisovaný cesnak. Môžeme podľa chuti aj osoliť.
  3. Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom.
  4. Podkovičky z kapra najprv obalíme v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v syrovej strúhanke. Pripravené kúsky kapra vyprážame v horúcom oleji dozlatista. Podávame teplé so zemiakmi alebo šalátom.