„Kapor vo sviatočnom menu nesmie chýbať. Skúste ho ale tentoraz vypražiť v syrovej strúhanke.“
Ingrediencie
800 g
podkovičiek z kapra
mlieko
1 strúčik
cesnaku
hladká múka
2
vajcia
strúhanka
50 g
strúhaného tvrdého syra
olej na vyprážanie
Postup
Očistené podkovičky z kapra dáme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať, potom vyberieme a osušíme.
Vajcia rozšľaháme a pridáme do nich prelisovaný cesnak. Môžeme podľa chuti aj osoliť.
Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom.
Podkovičky z kapra najprv obalíme v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v syrovej strúhanke. Pripravené kúsky kapra vyprážame v horúcom oleji dozlatista. Podávame teplé so zemiakmi alebo šalátom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM