Vyprážané zemiakové pirohy

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Výborné zemiakové pirohy sú sýtym a chutným jedlom ideálnym na sobotný obed pre celú rodinu“

Ingrediencie

380 g
v šupke varených zemiakov
Soľ
110 g
hladkej múky
20 g
masla
1
vajce
slivkový lekvár
alebo bryndza do plnky
masť alebo olej
na vyprážanie

Postup

  1. Ošúpané zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku, vajce, maslo a všetko spolu vypracujeme.
  2. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto a na polovicu poukladáme v rozstupoch tuhé kôpky lekváru (alebo bryndze).
  3. Zakryjeme druhou polovicou cesta a pomocou radielka nakrájame na pirohy, okraje dobre popritláčame.
  4. Jednotlivé pirohy potom vyprážame na rozpálenej masti dozlatista z oboch strán.
  5. Hotové pirohy plnené lekvárom môžeme ešte posypať práškovým cukrom.