„Výborné zemiakové pirohy sú sýtym a chutným jedlom ideálnym na sobotný obed pre celú rodinu“
Ingrediencie
380 g
v šupke varených zemiakov
Soľ
110 g
hladkej múky
20 g
masla
1
vajce
slivkový lekvár
alebo bryndza do plnky
masť alebo olej
na vyprážanie
Postup
Ošúpané zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku, vajce, maslo a všetko spolu vypracujeme.
Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto a na polovicu poukladáme v rozstupoch tuhé kôpky lekváru (alebo bryndze).
Zakryjeme druhou polovicou cesta a pomocou radielka nakrájame na pirohy, okraje dobre popritláčame.
Jednotlivé pirohy potom vyprážame na rozpálenej masti dozlatista z oboch strán.
Hotové pirohy plnené lekvárom môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM