Vyprážané šampiňóny

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Vyprážané šampiňóny zvládnu ľavou zadnou aj začínajúce kuchárky či gazdinky. Tak poďme na to! “

Ingrediencie

500 g
šampiňónov
strúhanka a hladká
múka na obaľovanie
3
vajcia
100 ml
mlieka
soľ
olej na vyprážanie

Postup

  1. Očistené šampiňóny nasolíme a obalíme v tradičnom trojobale. Najskôr v hladkej múke, potom vo vajci vyšľahanom s trochou mlieka a štipkou soli a nakoniec v strúhanke.
  2. Aby sa šampiňóny nescvrkli, obalíme ich ešte raz vo vajci a v strúhanke (dupľovačka).
  3. Takto obalené šampiňóny vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.

Podávanie

Najlepšie chutia s uvarenými zemiakmi s maslom s nasekanou petržlenovou vňaťou a tatárskou omáčkou.