Vyprážané pirohy s bryndzou

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Bryndzové pirohy sú mňam. Ale vyprážané bryndzové pirohy sú ešte väčšia delikatesa.“

Ingrediencie

500 g
hladkej múky
soľ
1 ČL
sódy bikarbóny
250 ml
kyslého mlieka
150 ml
kyslej smotany
tuk na vyprážanie

Plnka

150 g
bryndze
2
vajcia
mletá červená paprika

Postup

  1. Z múky, zo 100 ml vody, soli, sódy a z kyslého mlieka vypracujeme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce.
  2. K bryndzi pridáme celé vajcia, soľ, mletú červenú papriku a zmes vymiešame. Stred každého štvorca cesta naplníme 1 lyžičkou plnky. Dva protiľahlé rohy spojíme a cesto na okrajoch stlačíme vidličkou, aby sa spojilo.
  3. Naplnené pirohy vyprážame v rozpálenom tuku dozlatista. Hotové vyberieme, odsajeme prebytočný tuk, prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Podávame s kyslou smotanou.