Vianočná hríbovica

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Chutná hríbovica plná voňavých hríbov poteší každý maškrtný jazýček.“

Ingrediencie

4 hrste
sušených hríbov
3
zemiaky
soľ
bobkový list
1
cibuľa
trocha
masti
mleté čierne korenie
200 ml
smotany na šľahanie
hladká múka
Ocot podľa chuti

Postup

  1. Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich asi 15 minút napučať.
  2. Na masti opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme hríby aj s tekutinou, osolíme, okoreníme, pridáme aj bobkový list. Dolejeme ešte liter a pol vody a povaríme 20 minút.
  3. Do polievky pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.
  4. Na panvici pripravíme z masti a múky trochu zápražky, ktorú podlejeme vodou a vlejeme do polievky. Prevaríme a potom vlejeme aj smotanu a už len krátko prehrejeme. Polievku ešte dochutíme podľa potreby soľou a korením a podľa chuti aj octom. Podávame s čerstvým chlebom.