„Chutná hríbovica plná voňavých hríbov poteší každý maškrtný jazýček.“
Ingrediencie
4 hrste
sušených hríbov
3
zemiaky
soľ
bobkový list
1
cibuľa
trocha
masti
mleté čierne korenie
200 ml
smotany na šľahanie
hladká múka
Ocot podľa chuti
Postup
Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich asi 15 minút napučať.
Na masti opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme hríby aj s tekutinou, osolíme, okoreníme, pridáme aj bobkový list. Dolejeme ešte liter a pol vody a povaríme 20 minút.
Do polievky pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.
Na panvici pripravíme z masti a múky trochu zápražky, ktorú podlejeme vodou a vlejeme do polievky. Prevaríme a potom vlejeme aj smotanu a už len krátko prehrejeme. Polievku ešte dochutíme podľa potreby soľou a korením a podľa chuti aj octom. Podávame s čerstvým chlebom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM