Veľkonočný baranček

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Veľkonočný stôl býva plný tradičných dobrôt. Veľkonočný baranček rozhodne nesmie chýbať.“

Ingrediencie

3
vajcia
150 g
práškového cukru
1
vrecko vanilkového cukru
5 PL
rastlinného oleja
5 PL
horúcej vody
150 g
polohrubej múky
1 ČL
kypriaceho prášku do pečiva
1
vrecko Zlatého klasu
kôra z 1 citróna
3 g
soli

Postup

  1. Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej a horúcu vodu. Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou. Pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme štipku soli. Vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.
  3. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnú časť. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 40 minút.
  4. Po upečení necháme barančeka vychladnúť vo forme. Potom vyklopíme a dozdobíme.