Veľkonočná vaječná nátierka

Náročnosť
10min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Hodí sa na raňajky, olovrant, večeru alebo ako niečo malé pre šibačov.“

Ingrediencie

1
cibuľa
50 g
droždia
100 ml
mlieka
30 g
strúhanky
50 g
hydinovej salámy
4
vajcia
olej

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na oleji, pridáme rozdrobené droždie, ktoré necháme rozpustiť. Všetko zalejeme mliekom, pomaly primiešame strúhanku.
  2. Zmes necháme vychladnúť, pridáme do nej nakrájanú salámu a na kocky nakrájané natvrdo uvarené vajcia.
  3. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Podávanie

Na dekoráciu použijeme mladú cibuľku alebo jarnú pažítku, poprípade ozdobíme čerstvou zeleninou.