„Osvedčený recept na plnku, ktorá nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole.“
Ingrediencie
3
stredne veľké bagety
alebo 10 rožkov
100 ml
mlieka
3 až 4
vajcia
200 g
šunky vcelku
čerstvá petržlenová vňať
čerstvá pažítka
1 ČL
vegety
1/2 ČL
rasce
mleté čierne korenie
maslo na vymastenie
strúhanka
na vysypanie plechu
kúsky masla na zapečenie
Postup
Pečivo nakrájame na kocky, zmiešame so 100 ml zohriateho mlieka a poriadne premiešame. (najlepšie sa to mieša rukou). Ak je zmes príliš hustá, pridáme viac mlieka.
Do zmesi pridáme šunku nakrájanú na kocky, bylinky nasekané nadrobno, vegetu, rascu, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Opäť poriadne premiešame.
Stredne veľký plech alebo pekáč poriadne vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
Pripravenú zmes rovnomerne rozložíme a na jej vrch položíme ešte kúsky (vločky) masla. Plnku pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C približne 30 minút.
Po upečení ju necháme vychladnúť, nakrájame a podávame s ľubovoľným čerstvým šalátom.
Rada
Ak chcete, aby vaša plnka bola suchšia, pridajte menej mlieka a vajec a na plech dajte tenšiu vrstvu pripravenej zmesi (pečte približne o 10 minút kratšie).
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM