Veľkonočná plnka

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Osvedčený recept na plnku, ktorá nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole.“

Ingrediencie

3
stredne veľké bagety
alebo 10 rožkov
100 ml
mlieka
3 až 4
vajcia
200 g
šunky vcelku
čerstvá petržlenová vňať
čerstvá pažítka
1 ČL
vegety
1/2 ČL
rasce
mleté čierne korenie
maslo na vymastenie
strúhanka
na vysypanie plechu
kúsky masla na zapečenie

Postup

  1. Pečivo nakrájame na kocky, zmiešame so 100 ml zohriateho mlieka a poriadne premiešame. (najlepšie sa to mieša rukou). Ak je zmes príliš hustá, pridáme viac mlieka.
  2. Do zmesi pridáme šunku nakrájanú na kocky, bylinky nasekané nadrobno, vegetu, rascu, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Opäť poriadne premiešame.
  3. Stredne veľký plech alebo pekáč poriadne vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
  4. Pripravenú zmes rovnomerne rozložíme a na jej vrch položíme ešte kúsky (vločky) masla. Plnku pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C približne 30 minút.
  5. Po upečení ju necháme vychladnúť, nakrájame a podávame s ľubovoľným čerstvým šalátom.

Rada

Ak chcete, aby vaša plnka bola suchšia, pridajte menej mlieka a vajec a na plech dajte tenšiu vrstvu pripravenej zmesi (pečte približne o 10 minút kratšie).