„V niektorých domácnostiach nemôže počas jarných dní chýbať. Rýchle občerstvenie po slovensky.“
Ingrediencie
6
vajec
1 pohár
nakladanej
miešanej zeleniny
1
cibuľa
150 g
šunkovej salámy
1 bal.
želatíny na vaječnú tlačenku
horčica
majonéza
soľ
korenie
Postup
Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, nakladanú zeleninu scedíme, ale nálev si odložíme. Šunkovú salámu tiež nakrájame nadrobno.
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a tiež nakrájame. V mise spojíme cibuľu, zeleninu, vajcia aj salámu. Pridáme 1 lyžicu horčice a asi 3 lyžice majonézy, soľ, korenie a všetko spolu premiešame.
V hrnci zohrejeme 150 ml vody, odstavíme a vsypeme želatínu, dobre rozmiešame a potom pridáme 150 ml odloženého nálevu z nakladanej zeleniny. Pripravenú želatínovú zmes nalejeme do zmesi s majonézou a rozmiešame.
Silikónovú alebo aj klasickú formu na biskupský chlebík vyložíme potravinárskou fóliou a nalejeme pripravenú zmes. Dáme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť, potom vyklopíme a môžeme krájať.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM