Vajcová tlačenka

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„V niektorých domácnostiach nemôže počas jarných dní chýbať. Rýchle občerstvenie po slovensky.“

Ingrediencie

6
vajec
1 pohár
nakladanej
miešanej zeleniny
1
cibuľa
150 g
šunkovej salámy
1 bal.
želatíny na vaječnú tlačenku
horčica
majonéza
soľ
korenie

Postup

  1. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, nakladanú zeleninu scedíme, ale nálev si odložíme. Šunkovú salámu tiež nakrájame nadrobno.
  2. Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a tiež nakrájame. V mise spojíme cibuľu, zeleninu, vajcia aj salámu. Pridáme 1 lyžicu horčice a asi 3 lyžice majonézy, soľ, korenie a všetko spolu premiešame.
  3. V hrnci zohrejeme 150 ml vody, odstavíme a vsypeme želatínu, dobre rozmiešame a potom pridáme 150 ml odloženého nálevu z nakladanej zeleniny. Pripravenú želatínovú zmes nalejeme do zmesi s majonézou a rozmiešame.
  4. Silikónovú alebo aj klasickú formu na biskupský chlebík vyložíme potravinárskou fóliou a nalejeme pripravenú zmes. Dáme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť, potom vyklopíme a môžeme krájať.