„Sýte, rýchle a jednoduché na prípravu – zoznámte sa s údeným mäsom v lístkovom ceste.“
Ingrediencie
1 bal.
lístkového cesta
500 g
údeného mäsa
1
žĺtok na potretie
zeleninová koreniaca zmes
1 až 2 PL
sezamových semienok
Postup
Do rozvaľkaného lístkového cesta zabalíme údené mäso vcelku, okraje dobre pritlačíme.
Takto pripravené cesto položíme na vymastený pekáč (spojom nadol), celé potrieme rozšľahaným žĺtkom.
Povrch lístkového cesta posypeme zeleninovou koreniacou zmesou a sezamovými semienkami.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista asi 35 až 40 minút. Podávame teplé alebo studené (je to na vás).
Podávanie
Prílohou k údenému mäsku môžu byť varené zemiaky alebo zemiakové pyré.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM