Údené mäso v lístkovom ceste

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Sýte, rýchle a jednoduché na prípravu – zoznámte sa s údeným mäsom v lístkovom ceste.“

Ingrediencie

1 bal.
lístkového cesta
500 g
údeného mäsa
1
žĺtok na potretie
zeleninová koreniaca zmes
1 až 2 PL
sezamových semienok

Postup

  1. Do rozvaľkaného lístkového cesta zabalíme údené mäso vcelku, okraje dobre pritlačíme.
  2. Takto pripravené cesto položíme na vymastený pekáč (spojom nadol), celé potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  3. Povrch lístkového cesta posypeme zeleninovou koreniacou zmesou a sezamovými semienkami.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista asi 35 až 40 minút. Podávame teplé alebo studené (je to na vás).

Podávanie

Prílohou k údenému mäsku môžu byť varené zemiaky alebo zemiakové pyré.