„Pre všetkých labužníkov a milovníkov dobrého jedla. Mňam!“
Ingrediencie
1 kg
údenej bravčovej krkovičky
1 PL
masti (bravčovej)
2 l
bieleho suchého vína
2 bal.
smotany na varenie
Postup
Mäso ponoríme na 2 hodiny do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušíme a zo všetkých strán zľahka opečieme na masti.
Krkovičku položíme na pekáč a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 15 minútach pečenia prilejeme víno a prikryjeme pokrievkou.
Po ďalších 15 minútach pridáme smotanu a dusíme zakryté ešte 50 minút. Mäso občas prelejeme výpekom.
Keď je mäso hotové, necháme ho ešte 10 minút odležať.
Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť alebo ešte zjemniť smotanou. Mäso nakrájame a podávame preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.
Rada
Mäso nechajte vychladnúť vo vode, v ktorej ste ho uvarili, vďaka tomu si zachová peknú farbu a zostane šťavnaté.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM