„Plný ovocia, leta a vitamínov – taký je náš tvarohový koláč.“
Ingrediencie
Cesto
5
vajec
5 PL
práškového cukru
5 PL
polohrubej múky
½ bal.
prášku do pečiva
3 PL
horúcej vody
pár kvapiek citrónovej šťavy
štipka soli
Plnka
1
pohár zaváraných marhúľ
250 g
malín
250 g
tučného tvarohu
50 g
práškového cukru
1 bal.
vanilkového cukru
150 ml
smotany na šľahanie
Postup
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista a za stáleho šľahania pridáme aj horúcu vodu.
Múku preosejeme s práškom do pečiva a opatrne zapracujeme do žĺtkov. Do bielkov pridáme trošku citrónovej šťavy a štipku soli a vyšľaháme dotuha. Sneh potom po lyžiciach zapracujeme do cesta.
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 až 20 minút.
Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu a krém rozdelíme na dve časti.
Vychladnutý piškótový korpus nakrájame po dĺžke na 3 pásy. Každý potrieme marhuľovou šťavou z kompótu. Na plech dáme papier na pečenie a naňho položíme jeden pás cesta. Potrieme trochou krému a obložíme polovicou marhúľ a malín. Potrieme ešte krémom a prikryjeme druhým pásom cesta. Opäť zopakujeme vrstvu krému aj ovocia a doplníme posledným pásom cesta.
Koláč prikryjeme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny. Potom povrch koláča ešte dozdobíme šľahačkou a ovocím.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM