Tvarohová torta s ovocím

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Zdravý dezert s ovocím ocenia všetci milovníci zdravého životného štýlu aj tí, ktorí len majú chuť na niečo naozaj dobré.“

Ingrediencie

200 g
čokolády na varenie
25 g
kokosového tuku
(tuhého, nie oleja)
100 g
kukuričných
lupienkov cornflakes

Krém

10
plátkov želatíny
500 g
termizovaného tvarohu
šťava z 1 citróna
125 g + 1 PL
cukru
1 bal.
vanilkového cukru
500 ml
smotany na šľahanie
450 g
bobuľového ovocia
(maliny, čučoriedky, černice)

Postup

  1. Na korpus nasekáme čokoládu a spolu s kokosovým tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kukuričné lupienky trochu rukami podrvíme a zmiešame s rozpustenou čokoládou. Zmes natlačíme do tortovej formy s priemerom 26 cm a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Na krém necháme vo vode napučať 8 plátkov želatíny. Tvaroh, citrónovú šťavu, 125 g cukru a balíček vanilkového cukru spolu vymiešame. Smotanu vyšľaháme dotuha.
  3. Plátky želatíny vyžmýkame, rozpustíme v rajničke na sporáku, pridáme do nej 3 PL tvarohového krému, rozmiešame a vlejeme do celého krému. Ďalej pridáme smotanu na šľahanie a krém natrieme na vychladený korpus. Na 2 hodiny dáme do chladničky.
  4. Ovocie umyjeme, rozmixujeme s 1 PL cukru a prepasírujeme cez sitko. Zvyšné 2 plátky želatíny necháme vo vode napučať. Potom želatínu vyžmýkame, rozpustíme a postupne premiešame s prepasírovaným ovocím.
  5. Pripravené želé rozdelíme na vychladenú tortu a necháme ešte 2 hodiny v chladničke tuhnúť. Pred podávaním vyberieme z formy a nakrájame. Môžeme ešte dozdobiť bobuľkami ovocia.