Tradičné slovenské kapustové fliačky

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Jedlo starých mám a vášho detstva? Kapustové fliačky sú rýchle a jednoduché na prípravu.“

Ingrediencie

400 až 500 g
cestovín – fliačkov
1
menšia hlávka
bielej kapusty
1
červená cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olej
1 PL
kryštálového cukru

Postup

  1. Fliačky uvaríme vo vriacej vode podľa návodu na obale.
  2. Kapustu aj cibuľu nakrájame nadrobno.
  3. Na panvici rozpálime olej, opečieme na ňom cibuľu. Pridáme k nej jednu polievkovú lyžicu kryštálového cukru a nakrájanú kapustu.
  4. Kapustu pomaly opekáme a dochutíme soľou aj korením. Hotovú udusenú kapustu pridáme k fliačkom, zamiešame a môžeme servírovať.