„Neoddeliteľná súčasť na českých svadbách? Áno, hovoríme o sladkých moravských koláčikoch.“
Ingrediencie
Cesto
500 g
polohrubej múky
100 g
masla
100 g
krupicového cukru
250 ml
vlažného mlieka
40 g
droždia
1
vajce
1
vajce na potretie
pred pečením
Plnka
500 g
tvarohu
2 bal.
vanilkového cukru
1
vajce
1 téglik
slivkového lekváru
1 hrsť
mandľových lupienkov
Postup
Z rozmrveného droždia, lyžičky cukru, múky a polovičky teplého mlieka urobíme kvások, necháme ho chvíľu kysnúť.
Keď vykysne, pridáme k nemu múku, mlieko, maslo, cukor a vajce. Rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do vymastenej misy, prikryjeme ho a znova necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť.
Zatiaľ si tvaroh dochutíme vanilkovým cukrom.
Kysnuté cesto rozvaľkáme, pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na každé koliesko dáme lyžičku tvarohu a menšiu lyžičku lekváru. Všetko posypeme mandľovými lupienkami.
Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista (asi 15 minút).
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM