„Len pár ingrediencií stačí na to, aby ste si uvarili pravú tradičnú hubovú kulajdu.“
Ingrediencie
4
veľké zemiaky
4
natvrdo uvarené vajcia
200 ml
mlieka
100 ml
smotany
2 PL
citrónovej šťavy
1 PL
hladkej múky
1 PL
masla
1 PL
sterilizovaných húb
(alebo hrsť sušených
a vopred namočených,
prípadne čerstvých)
2 ČL
kryštálového cukru
za hrsť nasekaného kôpru
celá rasca
soľ
Postup
Čerstvé alebo sušené a vopred namočené huby uvaríme v slanej vode s trochou rasce (sterilizované huby len scedíme).
Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do hrnca, zalejeme osolenou vodou a dáme variť.
Pokiaľ zemiaky nie sú úplne mäkké, rozšľaháme v mlieku múku a zmes k nim prilejeme. Pridáme maslo a za stáleho miešania varíme asi 5 minút.
Nakoniec do polievky vmiešame smotanu, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a cukor. Podľa chuti osolíme.
Do každého taniera dáme trochu húb a pridáme na plátky pokrájané varené vajcia. Prelejeme ich polievkou a ozdobíme čerstvým kôprom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM