Teľacie líčka na čiernom pive

Náročnosť
20min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Krehké mäso a vyladená chuť šťavy s prílohou, to priláka každého gurmána.“

Ingrediencie

350 g
mrkvy
150 g
stopkového zeleru
2
veľké cibule
4
strúčiky cesnaku
150 g
údenej zbojníckej slaniny Dobrá cena
1,7 kg
teľacích líčok
100 g
masla Tradičná kvalita
1 PL
paradajkového pretlaku Dobrá cena
2
bobkové listy Dobrá cena
2
vetvičky tymiánu
1
vetvička rozmarínu
soľ a čierne mleté korenie Dobrá cena
750 ml
čierneho piva
vývar alebo voda na podlievanie

Postup

  1. Očistíme všetku zeleninu, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, zeler nakrájame na malé kúsky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky.
  2. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Teľacie líčka necháme v celku. V pekáči opečieme slaninu a vyberieme. Do pekáča pridáme maslo, rozpálime ho a vložíme mäso, ktoré prudko opečieme z každej strany.
  3. Mäso vyberieme a do pekáča vložíme cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Rovnako opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Vrátime späť slaninu aj mäso. Pridáme bobkový list, bylinky, soľ, korenie a podlejeme pivom.
  4. Pomaly dusíme na sporáku a podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Mäkké mäso vyberieme a šťavu prepasírujeme cez sitko a necháme zovrieť. Pridáme kúsky masla a stále miešame metličkou a následne mäso vrátime do omáčky.
  5. Podávame so zemiakovým pyré.