Tekvicový guláš s hovädzinou

Náročnosť
80min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Vyskúšali ste už náš tekvicový guláš? Ak nie, určite neváhajte - je naozaj výborný. “

Ingrediencie

750 g
tekvice
3
cibule
500 g
zemiakov
5
kyslých uhoriek
6 PL
oleja
mletá červená paprika
mletá rasca
mletý muškátový oriešok
ocot
bobkový list
kryštálový cukor
soľ
mleté čierne korenie
500 g
hovädzieho mäsa
250 ml
smotany na šľahanie

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso, mletú papriku, rascu, muškátový oriešok a zmes premiešame. Prilejeme ocot a približne 200 ml vody.
  2. Potom do hrnca pridáme na kocky nakrájané zemiaky a nadrobno nasekané kyslé uhorky.
  3. Prikryté mäso chvíľu dusíme, potom pridáme na kocky nakrájanú ošúpanú tekvicu, bobkový list, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme približne 45 minút.
  4. Guláš ešte dochutíme cukrom, soľou, korením a nakoniec vlejeme smotanu. Na miernom ohni guláš varíme ešte asi 15 minút.

Podávanie

Podávame s chlebom.