„Máte chuť na zdravé bezmäsité jedlo? Tekvicové placky sú vždy dobrý nápad!“
Ingrediencie
800 g
tekvice hokkaido
1
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
2
vajcia
100 g
hladkej múky
Olej
Soľ
Mleté čierne korenie
Kyslá smotana na podávanie
Čerstvá petržlenová vňať
Postup
Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Vmiešame vajcia aj múku, dochutíme soľou a korením. Necháme 20 minút odpočívať.
Na panvici rozpálime olej a po dve lyžice tekvicového cesta vkladáme do oleja a opekáme placky asi 4 minúty z každej strany. Z hotových placiek odstránime papierovým obrúskom prebytočný tuk.
Placky podávame s kyslou smotanou dochutenou soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM