„Tekvicová polievka so syrom jednoducho patrí k sychravým jesenným dňom...“
Ingrediencie
2
tekvice hokkaido
soľ
mleté čierne korenie
1 téglik
smotany na šľahanie
30 g
tvrdého syra
50 g
slaniny
1
cibuľa
1
strúčik cesnaku
2 PL
masla
Postup
Tekvicu umyjeme (hokkaido netreba šúpať), nakrájame ju na menšie kúsky a dáme na plech.
Dochutíme soľou, korením a pri teplote 200 °C pečieme asi 30 minút domäkka.
Medzitým v hrnci na rozpálenom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme upečenú tekvicu, všetko zalejeme asi litrom vody a privedieme do varu.
Polievku potom rozmixujeme, pridáme smotanu a odstavíme.
Podávanie
Polievku podávame posypanú strúhaným syrom s kúskami opečenej slaninky.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM