Tekvicová polievka so syrom

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Tekvicová polievka so syrom jednoducho patrí k sychravým jesenným dňom...“

Ingrediencie

2
tekvice hokkaido
soľ
mleté čierne korenie
1 téglik
smotany na šľahanie
30 g
tvrdého syra
50 g
slaniny
1
cibuľa
1
strúčik cesnaku
2 PL
masla

Postup

  1. Tekvicu umyjeme (hokkaido netreba šúpať), nakrájame ju na menšie kúsky a dáme na plech.
  2. Dochutíme soľou, korením a pri teplote 200 °C pečieme asi 30 minút domäkka.
  3. Medzitým v hrnci na rozpálenom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme upečenú tekvicu, všetko zalejeme asi litrom vody a privedieme do varu.
  4. Polievku potom rozmixujeme, pridáme smotanu a odstavíme.

Podávanie

Polievku podávame posypanú strúhaným syrom s kúskami opečenej slaninky.