Tatarák z pečených baklažánov

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Máte chuť na tatarák, ale nemáte mäso? Nevadí, máme riešenie.“

Ingrediencie

750 g
baklažánu
olivový olej
30 g
vlašských orechov
4
strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
čierne korenie
chlieb na hrianky

Postup

  1. Baklažány nakrájame pozdĺžne na polovicu, osolíme a odložíme na 20 minút, aby pustili vodu. Osušíme ich papierovou servítkou, potrieme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na gril.
  2. Medzitým na sucho opečieme orechy a posekáme na drobno.
  3. Vychladnuté baklažány vydlabeme lyžicou a nasekáme na jemno, pridáme olivový olej, nasekaný cesnak na jemno, petržlenovú vňať a orechy. Zamiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.
  4. Podávame na hrianke.