Syrová roláda

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Pre syrových milovníkov a labužníkov zároveň. Pre vegetariánov stačí vynechať šunku.“

Ingrediencie

400 g
syra ementál
200 g
taveného syra v črievku
120 g
masla
5
vajec uvarených natvrdo
200 g
šunky
1
cibuľa
1
červená a žltá paprika
pažítka
soľ

Postup

  1. Syr ementál dáme do mikroténového vrecka, uzavrieme ho a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 20 minút, kým nezmäkne.
  2. Tavený syr zmiešame s maslom, nadrobno nakrájanou cibuľou aj nadrobno nakrájanými vajcami. Osolíme.
  3. Zmäknutý ementál vyberieme a na mokrej doske vyvaľkáme na obdĺžnik, natrieme polovicou syrovej plnky a poukladáme plátky šunky, nanesieme druhú polovicu plnky, poukladáme pásiky papriky a posypeme pažítkou.
  4. Zvinieme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame najlepšie našikmo a podávame s pečivom.