„Pre syrových milovníkov a labužníkov zároveň. Pre vegetariánov stačí vynechať šunku.“
Ingrediencie
400 g
syra ementál
200 g
taveného syra v črievku
120 g
masla
5
vajec uvarených natvrdo
200 g
šunky
1
cibuľa
1
červená a žltá paprika
pažítka
soľ
Postup
Syr ementál dáme do mikroténového vrecka, uzavrieme ho a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 20 minút, kým nezmäkne.
Tavený syr zmiešame s maslom, nadrobno nakrájanou cibuľou aj nadrobno nakrájanými vajcami. Osolíme.
Zmäknutý ementál vyberieme a na mokrej doske vyvaľkáme na obdĺžnik, natrieme polovicou syrovej plnky a poukladáme plátky šunky, nanesieme druhú polovicu plnky, poukladáme pásiky papriky a posypeme pažítkou.
Zvinieme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame najlepšie našikmo a podávame s pečivom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM