Šunková roláda z lístkového cesta

Náročnosť
35min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Štrúdľa naslano? Veruže áno – výborné pre hostí, výborné pre rodinu.“

Ingrediencie

1 bal.
mrazeného lístkového cesta
150 g
plátkového syra
150 g
šunky
kečup
1
cibuľa
1
žĺtok
múka
rasca a sezam na posypanie

Postup

  1. Lístkové cesto necháme rozmraziť a na doske posypanej múkou rozvaľkáme natenko. Cesto potrieme kečupom, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou a obložíme plátkami šunky a syra.
  2. Obložené cesto zvinieme do rolády, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ho žĺtkom a posypeme rascou a sezamom. Pečieme pri 200 °C dozlatista asi 15 až 20 minút.