„Vyskúšajte výborné špenátové halušky s tvarohom! Recept je vhodný aj pre kuchárky (kuchárov) začiatočníkov.“
Ingrediencie
300 g
polohrubej múky
soľ
mleté čierne korenie
3
vajcia
250 g
mrazeného špenátu
2
strúčiky cesnaku
olej
250 g
tvarohu
bylinky na ozdobenie
Postup
Z rozmrazeného špenátu, múky, vajec, prelisovaného cesnaku, soli a korenia vypracujeme cesto.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme ju a pridáme do nej lyžicu oleja.
Keď voda zovrie, pretrieme do nej cesto cez sito na halušky. Halušky varíme približne 7 až 10 minút (vyplávajú na povrch).
Keď sú hotové, vyberieme ich, prepláchneme a jemne pokvapkáme olejom (aby sa nezlepili). Podávame dochutené tvarohom a ozdobené čerstvými bylinkami podľa chuti.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM