Špenátová roláda so syrom

Náročnosť

Cena / porciu
2
Počet porcií

„K jari patrí zelená! Spestrite si aj svoj stôl pestrou roládou.“

Ingrediencie

400 g
čerstvého baby špenátu
3
vajcia
120 g
polohrubej múky
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
125 g
masla
2 črievka
taveného syra
1
uvarené vajce
1
cibuľa
vegeta na dochutenie

Postup

  1. Špenát umyjeme, krátko povaríme v horúcej vode. Vodu zlejeme a špenát rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
  2. Pridáme múku, žĺtky a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 až 30 minút. Ešte horúce upečené cesto potrieme maslom a aj s papierom na pečenie zvinieme do rolády. Zabalíme do vlhkej utierky.
  3. Uvarené očistené vajce nastrúhame a spojíme s maslom a syrom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, vegetu a vymiešame.
  4. Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Dáme stuhnúť do chladničky a potom krájame na plátky.