„Zdravú a rýchlu špenátovú polievku si obľúbia deti aj dospelí.“
Ingrediencie
1
cibuľa
3 PL
masla
400 g
špenátu
1 PL
hladkej múky
250 ml
mlieka
500 ml
zeleninového vývaru
150 ml
smotany na šľahanie
50 g
strúhaného parmezánu
1
vajce
soľ
mleté čierne korenie
2
krajce chleba
maslo na opekanie
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masle. Pridáme špenát (ak použijeme čerstvý, podlejeme ho vodou) a dusíme asi 10 minút.
K špenátu pridáme lyžicu múky a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Prilejeme mlieko a vývar, osolíme a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
Hotovú polievku dohladka rozmixujeme v mixéri. V menšej nádobe vymiešame smotanu s vajcom a parmezánom, vlejeme do polievky a za stáleho miešania krátko povaríme na miernom ohni, kým polievka nezhustne. Dochutíme soľou a korením.
Krajce chleba nakrájame na kocky a opečieme na masle nachrumkavo. Polievku podávame s opečenými krutónmi.
Rada
Namiesto parmezánu môžeme použiť aj kyslú smotanu.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM