Špagety s mletým mäsom

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Jedno z najobľúbenejších detských jedál trochu inak. Vyskúšajte!“

Ingrediencie

400 g
špagiet
500 g
mletého mäsa
400 g
paradajkového pretlaku
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
2
strúčiky cesnaku
1
cibuľa
parmezán (na posypanie)
olivový olej

Postup

  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme na rozpálenom oleji (stačí minimum oleja).
  2. Pridáme mäso, ktoré taktiež opečieme. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
  3. K mäsu pridáme paradajkový pretlak.
  4. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme variť približne 15 minút. Medzitým uvaríme špagety podľa návodu na obale al dente (bežne varíme cca 8 až 13 min.).
  5. Keď je mäso hotové, zmiešame ho s uvarenými špagetami a podávame bohato posypané strúhaným parmezánom.

Rada

Namiesto rajčinového pomodora môžeme použiť mletú sladkú alebo štipľavú papriku. Stačí jedna až dve kávové lyžičky.