„Uvarte dnes šošovicovú polievku trocha inak. Máme pre vás výborný recept s kyslou kapustou a hubami. Mňam!“
Ingrediencie
100 g
šošovice
250 g
kyslej kapusty
10 g
sušených húb
250 ml
kyslej smotany
20 g
hladkej múky
soľ
bobkový list
Postup
Šošovicu namočíme najlepšie na noc a potom ju varíme vo vode (asi 1 liter), v ktorej bola namočená.
Pridáme k nej umyté huby, bobkový list, kyslú kapustu.
Keď je šošovica mäkká, polievku osolíme a vmiešame do nej smotanu rozmiešanú s múkou. Polievku ešte krátko povaríme, podľa chuti ešte raz osolíme a podávame s chlebom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM