Šošovicová polievka s kyslou kapustou a hubami

Náročnosť
50min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Uvarte dnes šošovicovú polievku trocha inak. Máme pre vás výborný recept s kyslou kapustou a hubami. Mňam!“

Ingrediencie

100 g
šošovice
250 g
kyslej kapusty
10 g
sušených húb
250 ml
kyslej smotany
20 g
hladkej múky
soľ
bobkový list

Postup

  1. Šošovicu namočíme najlepšie na noc a potom ju varíme vo vode (asi 1 liter), v ktorej bola namočená.
  2. Pridáme k nej umyté huby, bobkový list, kyslú kapustu.
  3. Keď je šošovica mäkká, polievku osolíme a vmiešame do nej smotanu rozmiešanú s múkou. Polievku ešte krátko povaríme, podľa chuti ešte raz osolíme a podávame s chlebom.