„Veľmi obľúbený koláč na slano. Pre milovníkov kôpru je to priam povinnosť.“
Ingrediencie
500 g
polohrubej múky
100 ml
olivového oleja
1
kocka droždia
200 ml
mlieka
1 ČL
cukru
2
vajcia
soľ
250 g
tvarohu
125 ml
kyslej smotany
1
žĺtok
čerstvý kôpor
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Do misy vsypeme múku, zmiešame s trochou soli, pridáme vajcia, olej a nakoniec prilejeme kvások vymiešaný z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho a na teplom mieste necháme asi hodinu kysnúť.
Na plnku zmiešame tvaroh so smotanou, so žĺtkom a s nadrobno nasekaným kôprom. Dochutíme ešte soľou a korením.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát vo veľkosti plechu, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme plnkou. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista približne 25 minút.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM