Smotanový koláč s kôprom

Náročnosť
120min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Veľmi obľúbený koláč na slano. Pre milovníkov kôpru je to priam povinnosť.“

Ingrediencie

500 g
polohrubej múky
100 ml
olivového oleja
1
kocka droždia
200 ml
mlieka
1 ČL
cukru
2
vajcia
soľ
250 g
tvarohu
125 ml
kyslej smotany
1
žĺtok
čerstvý kôpor
soľ
mleté čierne korenie

Postup

  1. Do misy vsypeme múku, zmiešame s trochou soli, pridáme vajcia, olej a nakoniec prilejeme kvások vymiešaný z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho a na teplom mieste necháme asi hodinu kysnúť.
  2. Na plnku zmiešame tvaroh so smotanou, so žĺtkom a s nadrobno nasekaným kôprom. Dochutíme ešte soľou a korením.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát vo veľkosti plechu, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme plnkou. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista približne 25 minút.