„Niet nad domáce slivkové gule – hovorievala naša babička či prababička. A mala pravdu. “
Ingrediencie
600 g
zemiakov
200 g
hrubej múky
1
vajce
125 g
masla
1 kg
sliviek
300 g
hrudkového tvarohu
práškový cukor
kockový cukor
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame najemno alebo prelisujeme do misy.
Pridáme k nim múku, vajce, trochu soli a cesto dohladka vymiesime.
Pripravené cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorčeky a do nich zabalíme umyté odkôstkované slivky. Namiesto kôstky vložíme kocku cukru. V dlaniach vyformujeme gule.
Gule varíme v dostatočnom množstve osolenej vode, a keď vyplávajú na povrch, krátko ich ešte povaríme, potom vyberieme a prepláchneme studenou vodou. Servírujeme ich poliate rozpusteným maslom a posypané tvarohom aj práškovým cukrom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM