Slané tyčinky

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Tyčinky s rascou nepatria len k Vianociam. Vaši hostia si na nich radi pochutia počas celého roka.“

Ingrediencie

400 g
hladkej múky
1
vajce
1
žĺtok
170 g
masla
soľ
20 g
droždia
50 ml
mlieka
žĺtok na potretie
rasca na posypanie

Postup

  1. Preosiatu múku, vajce, žĺtok, maslo, soľ a droždie vykysnuté vo vlažnom mlieku zamiesime a necháme polhodinu kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, potrieme žĺtkom, posypeme rascou a radielkom pokrájame na tyčinky.
  3. Tyčinky poukladáme na plechy a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme dozlatista.