Silvestrovská paštéta z diviny

Silvestrovská paštéta z diviny

Náročnosť
150min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Potešte rodinu aj známych výbornou silvestrovskou paštétou pripravenou z diviny. Mňam!“

Ingrediencie

1 kg
mäsa z diviny
500 g
bravčového mäsa
600 g
pečene
soľ
mleté čierne korenie
tymian
borievky
brusnicový lekvár
masť
100 g
slaniny

Postup

  1. Umyté mäso z diviny spolu s bravčovinou uvaríme v osolenej vode domäkka a dôkladne pomelieme najemno.
  2. Surovú pečeň rozmixujeme, pridáme soľ, mleté korenie, mleté borievky aj pár lyžíc brusnicového lekváru a vetvičiek tymianu.
  3. Ochutenú pečeň zmiešame s pomletým mäsom, pridáme vajce a dôkladne prepojíme. Paštétovú zmes dáme do formy vymastenej masťou a vysypanej strúhankou. Navrch dáme plátky slaniny.
  4. Formu prikryjeme pokrievkou a paštétu varíme vo vodnom kúpeli približne 2 hodiny. Po uvarení necháme vo forme vychladnúť, až potom vyklopíme.