Sedliacky grécky šalát

Náročnosť
15min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Olivový olej, paradajky, cibuľa...Pripravte si sedliacky šalát a preneste sa s nami do Grécka!“

Ingrediencie

1
cibuľa
1 kg
paradajok
3
srdiečka rímskeho šalátu
1
uhorka
½
zväzku petržlenovej vňate
100 ml
bieleho vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie
6 PL
olivového oleja
300 g
nakladaných jemných
baraních rohov

Postup

  1. Cibuľu olúpeme, prekrojíme a nakrájame na pásiky. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Umytý šalát otrasieme od vody a nakrájame na pásiky. Uhorku olúpeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame nadrobno.
  2. Ocot, soľ a korenie vymiešame, postupne zašľaháme aj olej.
  3. Nakrájanú zeleninu spojíme v mise, pridáme baranie rohy, zalejeme pripraveným dresingom a šalát môžeme podávať s olivami, chlebom a nakladaným syrom feta.