Šampiňóny plnené mäsom a špenátom/mangoldom

Náročnosť
50min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Špenát so šampiňónmi tvoria silnú dvojicu. Neuveríte, kým neuvaríte!“

Ingrediencie

10
veľkých šampiňónov
250 g
mletého mäsa
2
cibule
5 PL
oleja
1
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1
hrnček ryže
200 g
špenátu alebo mangoldu
200 g
syra s modrou plesňou
petržlenová vňať

Postup

  1. Na 2 lyžiciach oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, soľ a podlejeme 400 ml horúcej vody. Uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Zo šampiňónov odrežeme nožičky a nakrájame nadrobno, klobúčiky dáme zatiaľ bokom.
  2. Na ďalších 2 lyžiciach oleja opečieme druhú nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané nožičky šampiňónov, mleté mäso, soľ, korenie a popražíme. Necháme vychladnúť a potom zmiešame s ryžou.
  3. Do zmesi pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať a tiež nasekaný sparený špenát alebo mangold. Zmesou naplníme šampiňónové klobúčiky a poukladáme ich do vymasteného pekáča.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút, potom posypeme ešte rozdrveným syrom a zapečieme. Podávame so šalátom.